4 tips om een bijzondere Ramadan-sfeer in de klas te creëren.

4 tips om een bijzondere Ramadan-sfeer in de klas te creëren.

Verwelkom de heilige maand met deze tips en banners die inspiratie en saamhorigheid brengen

De ramadan collectie van 2023

De ramadan is een bijzondere maand voor moslims over de hele wereld. Het is een tijd van bezinning, vasten, gebed en vrijgevigheid. Ook op school kan de ramadan een speciale sfeer creëren, waarbij leerlingen en docenten samen kunnen komen om deze maand te vieren. In deze blog delen we vier tips om de ramadan sfeer in de klas te krijgen, samen met onze drie prachtige banners die de ruimte zullen versieren.

Tip 1 Verzamel en deel verhalen over de ramadan

Het delen van verhalen over de ramadan kan leerlingen helpen begrijpen waarom deze maand zo bijzonder is. Vraag aan leerlingen om samen met hun ouders/verzorgers een mooi ramadan verhaal te schrijven. Dit kan waargebeurd zijn binnen de familie of samen bedacht zijn. Dit verhaal kan geschreven worden in een verhalen- of gedichtenbundel. Hiermee maak je samen met de klas een collectief ramadan project en moedig je andere leerlingen aan om vragen te stellen en te leren over de ervaringen van hun klasgenoten. Dit kan ook helpen bij het creëren van een meer inclusieve en begripvolle klasomgeving. Onze gedichten banner kun je gebruiken als inspiratie!

Tip 2 Geef aandacht aan sadaqa

Sadaqa, of vrijwillige donaties of liefdadigheid, zijn belangrijk tijdens de ramadan. Het is een tijd waarin we ons meer bewust zijn van onze zegeningen en daarom ook meer willen geven aan hen die het minder hebben. Zet bijvoorbeeld onze banner op met de woorden “sadaqa geven” en moedig leerlingen aan om iets te geven aan een goed doel of iemand in hun omgeving die het nodig heeft. Een prachtige stichting die kinderen graag leert over het belang van liefdadigheid is stichting Hiba & Habib. Neem gauw een kijkje op hun website!

Tip 3 Oefen de dua bij het verbreken van het vasten

Het verbreken van het vasten tijdens de iftar is een bijzonder moment tijdens de ramadan. Zet onze banner op met de dua die gebruikt wordt bij het verbreken van het vasten en moedig leerlingen aan om deze samen te oefenen. Dit kan een mooie manier zijn om de leerlingen bewust te maken van het belang van herhaling en het belang van dua. Hierna kun je samen reflecteren over de betekenis van de ramadan.

https://www.deenbanner.nl/product/ramadan-dua-vasten-verbreken/

Tip 4 Decoreer de klas met ramadan versiering

Onze banner met het inspirerende gedicht over de ramadan is een mooie toevoeging aan de klas. Het gedicht kan leerlingen inspireren om na te denken over de betekenis achter deze maand en hun eigen relatie met de Allah swt. Hang deze banner op een centrale plek in de klas en moedig leerlingen aan om het gedicht te lezen en te reflecteren. Bij aankoop van een ramadan banner krijg je ook de download voor de gratis vlaggenlijn!

Daarnaast kun je ook de ramen en spiegels in je klas (of woonkamer) versieren met mooie ramadan stickers. Deze stickers heb ik zelf uitgeprobeerd en ik ben zeer tevreden. Je maakt ze een beetje nat en plakt ze op. Je kunt ze daarna eraf halen en elk jaar hergebruiken! Super duurzaam dus, elhamdoulilah! Dit is mijn linkje voor de stickers!

Met deze vijf tips en onze drie prachtige banners kunnen leerlingen en docenten samen de sfeer van de ramadan creëren in de klas. Wij wensen iedereen een gezegende en inspirerende maand toe!

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hulp nodig?