Leren over de Umrah met Deen Banner

Er is geen betere investering dan het investeren in de islamitische identiteit van onze kinderen. Deen Banner heeft de drijfveer om belangrijke en betekenisvolle islamitische gelegenheden onder de aandacht te brengen. Umrah is zo een gelegenheid. We creëren daarom graag een Umrah banner, met oog op veelvuldig gebruik. Eigentijds en passend bij onze samenleving.

Wat is de Umrah?

De Umrah is de kleine bedevaart naar Mekka in Saoedi-Arabië. Deze is vrijwillig en kan op elk moment van het jaar verricht worden, in tegenstelling tot de Hajj die slechts één keer per jaar plaatsvindt op de bijzondere dagen in Dhul-Hijjah.

De Umrah is een bijzondere spirituele reis voor moslims. Tijdens de Umrah vervullen de pelgrims een reeks rituelen die hun toewijding aan Allah en het streven naar spirituele zuivering symboliseren. Belangrijke hoogtepunten in de Umrah zijn onder andere het aankleden in de staat van Ihraam (de speciale pelgrimskledij), de Tawwaaf (het zevenmaal rondlopen rond de Kaaba), het drinken van Zamzam-water en het voltooien van de Sa’y (het heen en weer lopen tussen de heuvels van Safa en Marwa).

Umrah voor kinderen

De Umrah schenkt moslims de gelegenheid om dichter bij Allah te komen, vergiffenis te zoeken, spirituele vernieuwing te ervaren en hun band met de gemeenschap te versterken. Voor kinderen geldt hetzelfde. Een Umrah kan hun sterken in hun identiteit, hun geloof een enorme boost geven en het besef aanwakkeren deel uit te maken van een grote en diverse gelovige gemeenschap. De Umrah laat een grote indruk na op kinderen, dus is zeker te overwegen om hen mee te nemen!

Belang van het leren over de Umrah

Het is belangrijk dat kinderen kennismaken met de Umrah en de betekenissen ervan leren en begrijpen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, naar gelang de leeftijd van het kind. Voor de allerkleinsten kunnen werkbundeltjes en kleurplaten een leuke leermethode zijn en het vertellen van verhalen en interactieve spelletjes helpen om hen kennis te laten maken met het concept van de Umrah. Voor oudere kinderen kan je bijvoorbeeld educatieve video’s inzetten en gesprekken organiseren om hun begrip te vergroten.

Praktische activiteiten

Levensechte praktische activiteiten maken het meeste indruk op kinderen. Denk aan het maken van een maquette van Mekka en het simuleren van de rituelen, of wat denk je van het bouwen van een reuzegrote Kaaba en het werkelijk nabootsen van de Tawwaaf en andere rituelen. Het horen van persoonlijke ervaringen en verhalen van ouderen die al op Umrah gingen, inspireert kinderen en helpt hen om de impact van de Umrah beter te begrijpen.

Deen Banner maakte voor Stichting Dar Al Arqam en Al Maqam een leuke Umrah-banner met alle stappen en een daarbijhorend Umrah-pasje. Deze stichtingen brachten de volledige Umrah – setting om in de juiste sfeer te komen. Het was geweldig om het teamwork en de samenhorigheid te zien en de kinderen waren super enthousiast. Het doet wat met een kind en daar doen we het voor!

Identiteit + activiteit + professionaliteit = geslaagd

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hulp nodig?