Eeuwige grafrust in Roosendaal

Razzouki op de fiets naar Mekka voor islamitische begraafplaats

We weten allemaal dat dit leven tijdelijk is. Het is de voorbijgaande wereld op weg naar het volgende en eeuwige leven; moge Allah ons de weg naar Zijn Paradijs laten bewandelen. Toch zullen we allen ook een tussenstop maken in het graf. Een islamitische begraafplaats moet voldoen aan bepaalde richtlijnen en vooral moet deze begraafplaats eeuwige grafrust garanderen.

Het is dus uiterst belangrijk dat we als gemeenschap de handen in elkaar slaan om onze begraafplaatsen te realiseren.

Steun jij dit nobele doel ook?

Islamitische begraafplaatsen in Nederland

Moslims in Nederland kiezen er steeds vaker voor om ook hier begraven te worden. Juist daarom hebben we steeds meer behoefte aan een eigen begraafplaats die voldoet aan de islamitische voorschriften. Zo worden moslims begraven op hun rechterzij, met het hoofd richting de qiblah (in Mekka). Voor een moslim is het verder belangrijk om eeuwige grafrust te kunnen ervaren, het graf mag niet na enkele jaren geruimd worden. Ook zijn islamitische graven eenvoudig en sober, zonder veel verfraaiing.

Begraafplaats Roosendaal

De gemeenschap in Roosendaal startte een nobel initiatief om een islamitische begraafplaats te garanderen. 12.000 gelovigen zullen er eeuwige grafrust vinden. Het streefdoel is € 2.500.000, waarvan reeds 52% behaald is, al hamdoelilah!

Razzouki op de fiets

Op vrijdag 1 september 2023 (na salaat joemoeah) begint ‘Razzouki op fietstocht’. Razzouki is een dappere en nobele avonturier uit Roosendaal, die een epische fietstocht zal afleggen van Moskee Roosendaal (Nederland) naar Mekka, in sha Allah.

Het doel? Het meehelpen realiseren van een langverwachte droom: een islamitische Begraafplaats in Roosendaal. Gedurende deze reis van 6500 kilometer deelt hij live zijn avontuur. Dit zodat mensen over heel de wereld zijn tocht kunnen volgen en steunen.

Deen Banner steunt graag nobele doelen

Wij kunnen onze kans niet laten liggen om ook te delen in de beloning. Bovendien beseffen wij het belang van zichtbaarheid, professionaliteit en vertrouwen. Deen Banner schenkt dan ook graag twee banners ter ondersteuning van zijn fietstocht en de realisering van de islamitische begraafplaats in Roosendaal. De banners staan momenteel in de moskee te Roosendaal.

Razzouki’s moed en toewijding zijn een inspiratie voor ons allen. Laten we samen een blijvend verschil maken en een boodschap van eenheid en medeleven verspreiden. Steun de islamitische Begraafplaats Roosendaal en help mee om deze langgekoesterde droom werkelijkheid te laten worden.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hulp nodig?