Het nobele pad van Hifdh al Quran

Het nobele pad van Hifdh al Quran

Het willen beschermen van de Koran is een van de meest nobele doelen die iemand kan nastreven. Want dat is wat het betekent om een hafidh Quran te zijn: een beschermer van de Koran. De weg van hifdh gaat over inspanning, doorzetting en opoffering, een lach en een traan.

Stimuleren tijdens het proces

We willen onze kinderen begeleiden, stimuleren en belonen tijdens dit grootste traject en dit kan je onder andere doen door geregeld stil te staan bij de geleverde prestatie. Als iemand er helemaal in slaagt om de Koran te memoriseren, dan kan een feest niet ontbreken.

In onderstaande reportage staan we even stil bij het hifdh traject van Ibrahim en Soumaya. Ze memoriseerden de Koran, Allahumma-barik!

Ibrahim en Soumaya memoriseren de Koran!

Het is erg fijn om de kinderen die de weg van hifdh bewandelen, in het zonnetje te zetten. Een gezellig feest om nooit meer te vergeten. Een Hifdh banner kan op zo een feest net dat extraatje geven.

Hifdh banner

Deen Banner heeft momenteel een prachtig ontwerp voor een Hifdh banner. Maak de banner persoonlijk door de naam en bijvoorbeeld het aantal gememoriseerde ahzaab toe te voegen. Deen Banner biedt de keuze uit een Hifdh banner voor jongens of meisjes. Als je goed kijkt, zie je ook onze mooie Hifdh banner in bovenstaande reportage (minuut 0:38).

Ik hoorde alvast dat deze jongen ontzettend blij is met zijn banner. De banner bevestigt zijn inspanning en is een kleine beloning voor zijn harde werk. Prachtig toch?! Moge Allah ﷻ hem en alle kinderen op dit pad beschermen en laten slagen. Amien!

Ken jij iemand die het pad bewandelt tot het memoriseren van de Koran? Denk je eraan om deze persoon even in de kijker te zetten? Neem eens een kijkje in ons aanbod.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hulp nodig?